Budyń z komosy ryżowej:
Składniki:
Pół szklanki komosy ryżowej,
Jeden średni banan,
Łyżeczka cynamonu,
Odrobina wody,
Sok z połówki cytryny.
1. Komosę ryżową przepłukuję na sicie, później chwilę prażę na patelni, a następnie gotuje do miękkości w podwójnej ilości wody.
2. Do kielicha miksera (lub blendera) wsypuje pokrojone w drobne części banany, dolewam na początek tylko tyle wody, by zakryć ostrza, dosypuje cynamonu i wyciskam sok z cytryny.
3. Całość miksuję i wykładam do miseczki. Ja moje ozdobiłam konfiturą z jagód i posypałam delikatnie amarantusem ekspandowanym.
Budyń nie jest aksamitny :)
Smacznego! :)
Nie wiem co się się ze mną dzieje, ale nienawidziłam cynamonu, a teraz dodaje go do niemal wszystkiego i zachwycam się jego smakiem. Nie powinno tej przyprawy brakować w naszych fit-śniadaniach, ma niesamowite właściwości. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz