niedziela, 17 maja 2015

Bezglutenowe babeczki owsiane. Bez maki, bez tluszczu.

W zwiazku z tym, ze uwielbiam piec, brakuje mi troche tej czynnosci podczas diety. Dlatego dzis moje sniadanie postanlwilam upiec! Nie mam tego w jadlospisie, ale mysle, ze nikt sie nie pogniewa.

Bezglutenowe babeczki owsiane z malinami. Bez maki, bez tluszczu, dietetyczne.




Skladniki:
Ok 3/4 szklanki platkow owsianych,
Troszke ponad pol szklanki jogurtu naturalnego,
Jedno jajko,
Troche kokosa (w moim przypadku 3 plaskie lyzki wiorkow)
Opcjonalnie plaska lyzeczka miodu,
Ok. 100g malin (garsc, w moim przypadku mrozone, mozecie zamienić innymi owocami, nawet suszonymin czy orzechamy, ale wtedy dodacie wiecej kalorii).

Skladniki mieszamy lyzka i przekladamy do silikonowych foremek ( 5/6 sztuk). Pieczemy 30 min w temperaturze 180 st.

Malin nie rozmrazalam.
Ja zjadlam na drugie sniadanie takie dwie, ale uwaga bo ciezko na tylu zaprzestac.

Smacznego! ;)
Zapraszam do subskrypcji i komentowania.

2 komentarze:

  1. Wyglądają przepysznie !:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nastepnym razem jak bedziesz wpadac, powiedz zebym zrobila, sa wysmienite. ;D

    OdpowiedzUsuń