Bezglutenowe babeczki owsiane z malinami. Bez maki, bez tluszczu, dietetyczne.
Skladniki:
Ok 3/4 szklanki platkow owsianych,
Troszke ponad pol szklanki jogurtu naturalnego,
Jedno jajko,
Troche kokosa (w moim przypadku 3 plaskie lyzki wiorkow)
Opcjonalnie plaska lyzeczka miodu,
Ok. 100g malin (garsc, w moim przypadku mrozone, mozecie zamienić innymi owocami, nawet suszonymin czy orzechamy, ale wtedy dodacie wiecej kalorii).
Skladniki mieszamy lyzka i przekladamy do silikonowych foremek ( 5/6 sztuk). Pieczemy 30 min w temperaturze 180 st.
Malin nie rozmrazalam.
Ja zjadlam na drugie sniadanie takie dwie, ale uwaga bo ciezko na tylu zaprzestac.
Smacznego! ;)
Zapraszam do subskrypcji i komentowania.
Wyglądają przepysznie !:)
OdpowiedzUsuńNastepnym razem jak bedziesz wpadac, powiedz zebym zrobila, sa wysmienite. ;D
OdpowiedzUsuń