Skladniki:
Piers z kurczaka (z jednej wychodza trzy kotlety)
Platki kukurydziane
Przyprawy
Odrobina mleka (lub jajka)
Piers z kurczaka przeciac na trzy czesci. Roztłucz tłuczkiem. Nastepnie zanurz kurczaka w mleku (jesli wybraliscie jajka, to w jajku) i pozniej rozgniecionych płatkach wymieszanych z przyprawami. Ja moje platki rozgniotlam w mozdzierzu, jednak mysle, ze wkladajac je do woreczka i rozduszajac walkiem, czy tluczkiem, zrobilabym to szybciej. Przyprawy dodajemy wedlug uznania do platkow, ja dodalam papryke ostra mielona i przyprawe do kurczaka.
Blache wysmarowalam bardzo minimalna iloscia oliwy z oliwek i tak samo mala iloscia skropilam z gory.
Piekarnik nagrzalam na 220st, pieklam po 10 min z kazdej strony.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz